Välkommen till Trädgårdsliv

PremiumPrenumerera

Villa Augustus

 

Ett flygfoto från början av 1930-talet väckte idén till ett helt unikt projekt. På bilden såg man det gamla vattenverket i staden Dordrecht i södra Holland, anlagt på 1880-talet. Mitt i reste sig ett högt, massivt tegeltorn omgivet av kvadratiska vatten-bassänger. Det här var 2003 och vattentornet stod fortfarande kvar, oanvänt och hotat av rivning. Men inte så länge till.

Idag är allt omvandlat till hotell, restaurang, café , butik och, inte minst, en jättelik köksträdgård med grönsaksodlingar, växt- och drivhus, frukt- och bärodling. Allt under namnet Villa Augustus.

Trädgården är omgiven av höga murar, byggda av sten från vattenbassängerna. Skörden från odlingarna hamnar förstås på menyn i restaurangen och i butiken. 

Villa Augustus ligger i Dordrecht i södra Holland, någon mil sydöst om Rotterdam. Namnet har egentligen inte något med den romerske kejsaren att göra utan är taget efter årets bästa skördemånad, augusti (Augustus på holländska). ”Villa” står för ett stort, ståtligt och elegant hus på landet. Det är öppet året om.

www.villa-augustus.nl

Premiuminnehåll

Premium content
Mer än 120 reportage med fantastiska trädgårdar och växtporträtt.
More than 120 articles featuring amazing gardens and plants.

Prenumerera på Trädgårdsliv och du får 4 nummer bekvämt hem i brevlådan.

+

Ta del av allt innehåll här på Trädgårdslivs hemsida.
Mer än 120 reportage med fantastiska trädgårdar och växtporträtt.