greatdixter4 item2

< till arkivet

Villa Augustus, Holland

 

Ett flygfoto från början av 1930-talet väckte idén till ett helt unikt projekt. På bilden såg man det gamla vattenverket i staden Dordrecht i södra Holland, anlagt på 1880-talet. Mitt i reste sig ett högt, massivt tegeltorn omgivet av kvadratiska vatten-bassänger. Det här var 2003 och vattentornet stod fortfarande kvar, oanvänt och hotat av rivning. Men inte så länge till.

Idag är allt omvandlat till hotell, restaurang, café , butik och, inte minst, en jättelik köksträdgård med grönsaksodlingar, växt- och drivhus, frukt- och bärodling. Allt under namnet Villa Augustus.

Trädgården är omgiven av höga murar, byggda av sten från vattenbassängerna. Skörden från odlingarna hamnar förstås på menyn i restaurangen och i butiken.

Det här är säkerligen en plats vi kommer besöka i framtiden. Så håll i utkik i kommande nummer av Trädgårdsliv. šta en paus så passa på att ta en fika eller lunch i restaurangen längst in. •

Fakta
Villa Augustus ligger i Dordrecht i södra Holland, -någon mil sydöst om -Rotterdam. Namnet har egentligen inte något med den romerske kejsaren att göra utan är taget efter årets bästa skördemånad, augusti (Augustus på holländska). "Villa" står för ett stort, ståtligt och elegant hus på landet. Det är öppet året om.

www.villa-augustus.nl

 

FLER REPORTAGE HITTAR DU HÄR

villaaugustus1

KONTAKT

HEM

ANNONS

tradgardslivprenumeration

SÄLJSTÄLLEN

ANNONSERA

item3

TRÄDGÅRDSLIV

hemsidahuvud1a1

© Trädgårdsliv trädgårdstidning trädgård

PRENUMERERA

item4a